Fysieke infodag Odisee opvallend in trek: 400 studenten meer dan vorig jaar

© Odisee
| De infodag van Odisee trok 750 bezoekers naar de Brusselse campus.

Vorig weekend vonden de eerste fysieke infodagen van de VUB en Odisee sinds corona plaats. Die waren bij Odisee opvallend drukbezocht. “Veel studenten hebben gewacht met zich inschrijven tot ze de campus konden bezoeken”.

“Zaterdag kregen we over de 7 campussen 1.700 toekomstige studenten over de vloer. Dat is een stijging van 400 tegenover vorig jaar. Op de campus in Brussel gaat het over 750 studenten.” Volgens Charlotte Lannoy, communicatieverantwoordelijke van Odisee, komt deze grote opkomst onverwacht: “Door corona moesten we alles aanpassen. Vroeger kon je als nieuwsgierige zomaar binnenlopen, maar dit jaar moest je een tijdsslot reserveren. Opvallend genoeg zaten alle tijdsslots al snel vol.”

Dat studenten eerst op de campus willen langsgaan alvorens ze zich inschrijven, heeft ervoor gezorgd dat er aan Odisee een vertraging zit op de inschrijvingen. “Studenten hebben langer gewacht,” klinkt het. De Vrije Universiteit Brussel (VUB) merkt net een omgekeerde tendens op: “Doordat de inschrijvingen nu digitaal verlopen, en studenten zich dus niet helemaal naar de campus moeten verplaatsen, zien we op dit moment een lichte stijging in het aantal inschrijvingen tegenover dezelfde periode vorig jaar,” aldus Lies Feron van de VUB.

Hun infodag trok vorige zondag 640 bezoekers, dat zijn er 154 minder dan in 2019. Feron wijt dit vooral aan het beperkte aantal mensen dat ze voor de veiligheid hebben toegelaten.

Onderwijs- en gezondheidsopleidingen populairder

Net zoals aan de Erasmushogeschool Brussel stijgt aan Odisee het aantal inschrijvingen voor opleidingen binnen de gezondheidssector. “Vooral voor verpleegkunde zien we een toename, zeker in Brussel.” Aan de VUB, waar geen verpleegkunde maar geneeskunde wordt aangeboden, zorgt het toelatingsexamen ervoor dat de inschrijvingen langer op zich laten wachten. Wel al opvallend populair zijn de educatieve masters. “We zien een duidelijke stijging bij het aantal inschrijvingen voor de lerarenopleiding, maar ook hier is het nog te vroeg voor conclusies.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?