Gaia start telefoonlijn voor coronavragen over huisdier

honden.jpg
© BazzaDaRambler
| Huisdieren (archiefbeeld).
© BazzaDaRambler
| Huisdieren (archiefbeeld).

Dierenrechtenorganisatie Gaia start maandag met een gratis telefoonlijn voor iedereen die naar aanleiding van de coronacrisis met vragen zit over dieren.

In deze onzekere periode zijn er heel veel vragen over (huis)dieren, aldus Gaia. Wie zich bijvoorbeeld afvraagt of hij/zij de hond nog mag knuffelen, de kat mag buitenlaten, met de hond van de bejaarde buurman mag wandelen .... kan terecht op 0800/53 335. De lijn is elke werkdag geopend van 9 uur tot 17u30.

"Mensen hebben nu meer tijd voor hun (huis)dieren, wij willen mensen helpen die tijd goed te spenderen. Kern van de zaak: de goede relatie tussen mens en dier behouden", zegt algemeen directeur Ann De Greef in een persbericht.

Gaia wil ook "potentieel dierenleed" voorkomen. "De dierenasielen hebben het moeilijk op dit moment. We moeten vermijden dat ze nu overspoeld worden met gedumpte dieren omdat er onwaarheden - zoals de overdraagbaarheid van het virus van dier op mens - de ronde doen." Verdere informatie is te vinden op www.gaia.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?