Ganshorense tandarts riskeert vier jaar cel voor aanranding

© René Gademann / Flickr
| (archiefbeeld)

Een tandarts die minstens drie vrouwelijke patiënten seksueel zou hebben misbruikt, riskeert vier jaar cel. De man, die zijn praktijk hield in Ganshoren, zou de vrouwen eerst hebben verdoofd. Hij is al gekend voor gelijkaardige feiten in Wallonië.

De 48-jarige tandarts kwam in 2007 al in opspraak in Namen, maar die zaak werd toen geseponeerd. De tandarts werd niet vervolgd, en verhuisde nadien naar de Brusselse gemeente Ganshoren. In zijn praktijk zou hij een jonge vrouw van 19 jaar oud hebben verkracht.

Volgens het slachtoffer had hij haar een hoge dosis verdoving gegeven. De jonge vrouw vroeg hem meermaals te stoppen, maar de tandarts deed dat pas toen er iemand aanbelde aan de deur.

De man staat ook terecht voor de aanranding van twee andere patiënten, terwijl ze half verdoofd op de ligstoel lagen. De man zelf ontkent alle aantijgingen. Het vonnis valt op 9 april.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?