Gat van 19 miljoen euro in Schaarbeekse begroting

© Erf-goed.be
De gemeente Schaarbeek liet in 2012 een tekort van 19 miljoen euro optekenen in haar begroting. Dat is bijna het dubbele van de oorspronkelijk verwachte 10 miljoen. Oorzaak zijn misgelopen belastinginkomsten.

In totaal kreeg de gemeente 10 miljoen euro fiscale ontvangsten minder binnen. Vooral de personenbelasting valt op: daar werd 2,5 miljoen euro binnen gehaald, zo weet La Libre Belgique.

De gemeente krijgt ook de rekening gepresenteerd voor verloren rechtszaken in verband met inkomsten uit de kantoorbelasting op overheidsbedrijven. "De overheidsdienst Financiën heeft ons daar niet van op de hoogte gesteld", zegt schepen van Financiën Denis Grimberghs (CDH) aan FM Brussel. "Maar wij betalen wel de rekening, die zaak verlaagt onze inkomsten doorlopend."

Schepen Grimberghs meent dat het begrotingstraject van 2012 "geen verrassing" is. "De situatie is moeilijk, dat is geweten bij de gemeente en het Gewest", zegt hij. "Wij hebben een beheerplan voorgesteld aan het Gewest en wij hebben ook al een aantal besparingen genomen, bijvoorbeeld voor personeelsuitgaven." De gemeente verhoogde eerder ook al een aantal belastingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?