Gatz maakt 1 miljoen vrij voor meer diversiteit in jeugdwerk

© Open VLD

Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz (Open VLD) subsidieert zestien projecten rond diversiteit in het Vlaamse en Brusselse jeugdwerk, goed voor een bedrag van iets meer dan een miljoen euro.

De beslissing kadert in het masterplan 'Diversiteit in/en het jeugdwerk', dat het kabinet van de minister opstelde met De Ambrassade, de Vereniging Vlaamse Jeugddiensten en de jeugdwerksector.

Bedoeling was om ervoor te zorgen dat àlle jongeren en kinderen betrokken worden bij het jeugdwerk, en om de reguliere jeugdorganisaties en de organisaties die specifiek gericht zijn op een bepaalde doelgroep, beter met elkaar te verbinden. Zo zou een speelpleinwerking zich bijvoorbeeld kunnen aanpassen, zodat ook kinderen met een handicap er terechtkunnen.

De zestien gekozen projecten brengen kinderen en jongeren via ontmoeting en samenwerking in contact met verschillende organisaties in het jeugdwerk. Zo krijgt de KSA 48.000 euro voor een project in Gent waarmee ze een brug willen slaan tussen meisjes in de bijzondere jeugdzorg en meisjes in het reguliere jeugdwerk.

"Het doel is om een integraal beleid te realiseren dat de samenwerking tussen de verschillende spelers in het veld versterkt en het aanbod toegankelijk, aantrekkelijk en bruikbaar maakt voor kwetsbare doelgroepen", reageert Gatz. "Hieronder verstaan we onder meer kinderen en jongeren met een beperking, die van buitenlandse herkomst zijn of in armoede leven. Ik ben dan ook zeer tevreden dat we deze projecten kunnen ondersteunen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?