Het dak van de kathedraal van Sint-Goedele en Sint-Michiel. Op de achtergrond het Justitiepaleis

| Het dak van de kathedraal van Sint-Goedele en Sint-Michiel.

Gebedshuizen gaan dicht tot en met 3 april

KVDP
© BRUZZ
13/03/2020

De katholieke, joodse en islamitische gemeenschap laten alle gebedshuizen sluiten tot en met 3 april. Alleen voor begrafenissen geldt een uitzondering. In de Sint-Pieterskerk in Jette gaat de mis wel door, maar zonder kerkgangers. Gelovigen kunnen volgen via een livestream op Facebook en Youtube.

De katholieke kerk besliste donderdag al over maatregelen rond het coronavirus. De bisschoppenconferentie van België besliste om alle publieke liturgische bijeenkomsten van de katholieke kerk te schorsen vanaf dit weekend tot en met 3 april.

"De bisschoppen roepen de gelovigen op deze periode van de vasten te beleven als een tijd van gebed, bekering, broederlijk delen en van grotere aandacht voor de medemens", klinkt het. In de Sint-Pieterskerk in Jette gaat de mis zondag door achter gesloten deuren. Gelovigen kunnen via een livestream volgen.

De Moslimexecutieve spoort de imams en de verantwoordelijken van alle moskeeën aan om de deuren van de gebedshuizen voor het publiek te sluiten en al hun activiteiten op te schorten van deze vrijdag 13 maart tot minstens 3 april. Het gaat om alle mogelijke activiteiten: het vrijdaggebed, de vijf dagelijkse gebeden, en de lessen. Ook de Grote Synagoge van Brussel gaat dicht.

Trouwen zal niet kunnen tot en met 3 april, begrafenissen gaan wel nog door.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , coronavirus , coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni