Gedetineerde test positief in gevangenis van Vorst

© Photonews
Updated: 27-03-2020 - 17:57

In de gevangenis van Vorst heeft een gedetineerde positief getest op het nieuwe coronavirus. Dat bevestigt Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het gevangeniswezen, vrijdag. De gedetineerde in kwestie is naar het ziekenhuis gebracht, vier anderen werden in medische isolatie geplaatst.

De gedetineerde zat sinds 19 maart in medische isolatie, in afwachting van de resultaten van een coronatest. Vrijdag bleek het resultaat positief, zegt Van De Vijver. Bij alle personeelsleden en gedetineerden werd vervolgens nagegaan of ze een verhoogde temperatuur hebben. Niemand vertoonde tekenen van koorts. Vier gedetineerden werden op advies van de gevangenisarts wel preventief in medische isolatie geplaatst.

Volgens Van De Vijver zijn alle overblijvende activiteiten in Vorst, zoals de werkateliers, opgeschort tot maandag. Vanwege de coronacrisis waren er al maatregelen van kracht, zoals het opschorten van bezoeken. Maandag wordt de situatie geherevalueerd. Gedetineerden kunnen nog in kleine groepjes naar de wandeling gaan.

De nieuwe coronabesmetting in Vorst brengt het totale aantal besmettingen in de Belgische gevangenissen op vier. Eerder bleken er al twee gedetineerden besmet in Turnhout en één in Bergen. Donderdag zaten er nog 63 gedetineerden in medische isolatie in afwachting van de resultaten van hun coronatest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?