'Geel hesje' aan één oog bijna blind door Brussels waterkanon

© BRUZZ
| Het waterkanon werd op 30 november ingezet in de omgeving van de Wetstraat.

Een vrouw uit het Luxemburgse Saint-Hubert is deels verblind door de uit de hand gelopen manifestatie van de gele hesjes eind november vorig jaar. Ze was in het ziekenhuis beland, omdat ze geraakt werd door het waterkanon in haar rechteroog. Drie maanden later kan ze nog steeds amper iets zien uit dat oog.

De politie zette op 30 november het waterkanon in toen de betoging van de gele hesjes uit de hand liep. Een geel hesje uit Luxemburg kwam in de vuurlinie terecht van dat waterkanon. Ze belandde in het ziekenhuis met een zwaar gehavend oog.

Drie maanden later kan ze nog steeds niet goed zien uit dat rechteroog, schrijft de krant La Capitale donderdag. De 28-jarige vrouw, die werkonbekwaam werd verklaard, hoopt dat een chirurgische ingreep soelaas kan brengen.

Klacht tegen politie

Fel licht doet ontzettend veel pijn, de vrouw ziet voortdurend troebel en ze hield er ook cataract en glaucoom aan over. De Luxemburgse is ook duizelig en klaagt van migraine. Er staan haar drie operaties te wachten, maar helemaal de oude zal ze volgens oogspecialisten niet meer worden.

Intussen bereidt de vrouw een klacht bij het Comité P tegen het politieoptreden voor. "Ik hield mijn armen omhoog, als teken van vredig protest. En toch word ik vol geraakt in het gezicht", getuigt ze. "Mijn advocaat is hoopvol, maar zo'n klacht kan jaren aanslepen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?