Geen boetes ondanks weinig mondmaskers in Brusselse parken

© EW/BRUZZ

In de Brusselse groene ruimtes en met name het Jubelpark en het Ter Kamerenbos was het zondag heel druk. De graszones waren goed gevuld met groepen mensen die samen van het mooie weer kwamen genieten. De Brusselse politie stelde vast dat er veel mensen zonder mondmasker bij elkaar zaten, maar coronaboetes werden er niet uitgeschreven.

Binnen zitten bij dit mooie weer was zo goed als onmogelijk en dus trokken vele mensen ook in de hoofdstad massaal naar buiten om van het zonnetje te genieten in de groene ruimtes, vaak met een drankje. De grootste drukte was er in het Jubelpark en in het Ter Kamerenbos.

Heel wat groepjes, van vaak meerdere personen, verzamelden er om voor het eerst in lange tijd nog eens samen buiten te kunnen zitten. De politie patrouilleerde in de parken, maar heel streng werd er niet opgetreden. Coronaboetes werden er niet uitgeschreven.

"Vaststelling: veel mensen zonder masker. De politie ziet erop toe, maar kan niet overal zijn ondanks de inzet van extra patrouilles", zegt Ilse Van de keere, woordvoerster van de politie Brussel-Hoofdstad/Elsene. "Gezond verstand en dialoog is onze leidraad. Het was onmogelijk om iedereen te verbaliseren die de maatregelen niet respecteerde."

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?