Geen Brusselse gemeenten meer boven alarmdrempel

© PhotoNews
| Winkelen met een mondmasker in Anderlecht.

De tweede golf lijkt Brussel voorlopig nog te ontwijken. Geen enkele gemeente in het gewest zit nog boven de alarmdrempel. Maar dat kan snel veranderen.

Eerder deze week bleken vooral Watermaal-Bosvoorde, maar ook Schaarbeek, Koekelberg en Evere boven de alarmdrempel te gaan. Die drempel ligt op 20 besmettingen per 100.000 inwoners voor de laatste 7 dagen waarvoor cijfers zijn (de laatste data zijn deze vrijdag dus van maandag).

De besmettingen situeren zich vaak in familieverband, op wijkniveau of ook wel in een rusthuis.

De cijfers van deze vrijdag tonen dat de laatste zeven dagen geen enkele gemeente in het gewest nog boven het cijfer van 20 komt. Evere zit met een score van 19 het dichtst bij de drempel, gevolgd door Sint-Gillis met 16. In Watermaal-Bosvoorde kwamen er de voorbije dagen amper nieuwe besmettingen bij, zodat de score van de gemeente zakte van 48 naar 4.

De relatief goede cijfers voor Brussel betekenen overigens niet dat er geen risico is in Brussel. De algemene trend in België is dat steeds meer gemeenten boven de alarmdrempel gaan, met Antwerpen en zuidelijk West-Vlaanderen als hotspots. De volgende dagen kunnen de cijfers ook in Brussel snel stijgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?