Geen invloed van coronacrisis op aantal geslaagde VUB-studenten

© PhotoNews

De examencijfers van de VUB wijzen uit dat de coronacrisis geen invloed heeft gehad op de prestaties van hun studenten. In de eerste zit slaagde 65,2 procent, dat is exact evenveel als vorig jaar.

De cijfers van dit jaar liggen ook sterk in de lijn van die van twee jaar geleden, toen er 66 procent in eerste zit slaagde. Verder ziet de VUB geen moeilijkheden bij de generatiestudenten, voor wie het hoger onderwijs toch een nieuwe wereld is. Corona had evenmin een effect op het aantal studenten dat effectief deelnam aan de examens. Dat percentage ligt met 88,6 procent zelfs iets hoger dan vorig jaar.

Momenteel loopt er nog een onderzoek naar de oorzaken van deze positieve uitkomst in crisistijden. De resultaten zullen aan het einde van het kalenderjaar bekend gemaakt worden. De VUB zelf wijst al een aantal mogelijke verklaringen aan. “In de periode van de lockdown was er minder afleiding voor de studenten,” zo klinkt het. Bovendien is de universiteit lovend over de digitale hulpmiddelen. “Het online materiaal bleef voortdurend beschikbaar voor onze studenten en dat helpt bij de voorbereiding. Ook de digitale examentools werden op voorhand goed getest.”

Volgend jaar wil de VUB nog meer inzetten op deze digitale hulpmiddelen en zullen ze een strategie van “blended learning” toepassen, waarbij onderwijs op locatie en digitale lessen elkaar afwisselen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?