Geen Pride Parade in 2020

Belgian Pride 2019

Er zal dit jaar geen Belgian Pride in Brussel plaatsvinden, ook niet in augustus zoals eerder aangekondigd. De organisatoren annuleren de jaarlijkse optocht en roepen op om deel te nemen aan een virtuele pride over de hele wereld.

Die internationale pride vindt plaats op 27 juni en belooft een 24-uur durende show te worden.

Normaal gezien zou de Belgian Pride Parade op 23 mei door Brussel trekken. Het evenement trekt jaarlijks rond de 100.000 bezoekers. Eerder werd beslist om de optocht uit te stellen naar eind augustus, maar ook dat plan is nu dus van de baan.

"We hebben onderzocht of de Belgian Pride Parade op een volwaardige manier op een nog latere datum zou kunnen doorgaan, maar alle onzekere factoren in acht nemend, hebben we beslist dat dit niet het geval is", aldus The Belgian Pride vzw.

De organsatie benadrukt dat er dit jaar wel degelijk andere evenementen zullen komen om LGBTQI+-rechten in de kijker te zetten. Zo zullen er tussen 8 en 24 mei op heel wat plaatsen in Brussel regenbogen in het straatbeeld te zien zijn. Verschillende Brusselse gemeenten zullen de regenboogvlag hijsen en bedrijven als AXA, Belfius en de VRT zullen regenboogkleuren op hun gebouwen projecteren. Op 17 mei wordt een regenbloogvlag op de Grote Markt gelegd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?