Benoît Cerexhe, burgemeester Sint-Pieters-Woluwe

| Benoît Cerexhe, burgemeester Sint-Pieters-Woluwe.

Geen regenboogzebrapad in Sint-Pieters-Woluwe

SD
© BRUZZ
10/02/2023

Het schepencollege van Sint-Pieters-Woluwe (Les Engagés-Défi-Ecolo) heeft het voorstel van de PS om een zebrapad met regenboogkleuren te beschilderen afgewezen. Burgemeester Benoît Cerexhe (Les Engagés) is geen voorstander: "We mogen mensen niet in de war brengen en er zijn andere manieren om onze steun uit te drukken."

Lees ook: Kogels en traangas

Tijdens de gemeenteraad van Sint-Pieters-Woluwe stelde gemeenteraadslid Cécile Vainsel (PS) voor om, net als in andere gemeenten, een zebrapad met regenboogkleuren te beschilderen ter ondersteuning van de LGBTQIA+-gemeenschap. Maar het verzoek botste op een ‘njet’ van het schepencollege Les Engagés-Défi-Ecolo, zo meldt BX1.

"Ik ben er geen voorstander van," zegt burgemeester Benoît Cerexhe (Les Engagés) aan BRUZZ. “Ik vind dat we mensen niet in de war mogen brengen. Een zebrapad heeft een belangrijk doel: de verkeersveiligheid garanderen. Er zijn andere manieren om onze steun uit te drukken,” aldus de burgemeester, die wil benadrukken dat de gemeente de LGBTQ+-gemeenschap ondersteunt. "Er is geen enkele twijfel over dat wij het doel ondersteunen - daar wil ik heel duidelijk over zijn. Dat spreekt voor zich en we doen dat ook op andere manieren, zoals de regenboogvlag uithangen."

Volgens de burgemeester verstoort een regenboogzebrapad blindegeleidehonden. Daarnaast vreest Cerexhe dat een regenboogzebrapad kan leiden tot meer vragen om andere doelen op dergelijke manier symbolisch te steunen. "Moeten ze dan ook worden gebruikt om andere doelen te steunen?"

Heel wat andere Brusselse gemeentes hebben regenboogzebrapaden. Zo ook de Stad Brussel in de homowijk Plattesteen. "Daar gaat het duidelijk om een knipoog naar de buurt", aldus Cerexhe. "Er is nog altijd geweld tegen deze personen, en dat is onrechtvaardig. Maar een zebrapad dient daar volgens mij niet voor. Een zebrapad moet geen drager van een boodschap zijn, maar wel de verkeersveiligheid waarborgen."

Een een dergelijk zebrapad brengt ook een bepaald onderhoud met zich mee, beargumenteert de burgemeester. "We zijn voorzichtig met het onderhoud van zebrapaden. Sommige regenboogzebrapaden blijven goed onderhouden, maar andere worden vernield omdat helaas niet iedereen met de boodschap akkoord gaat."

WETSTRAAT_ZEBRAPAD_REGENBOOG

| Een regenboogzebrapad in de Wetstraat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Pieters-Woluwe, Samenleving, regenboogzebrapad, Benoît Cerexhe, lgbtq+

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni