Kleuter- en lager en kleuteronderwijs in Brussel

| Kleuter- en lager en kleuteronderwijs in Brussel.

Geen seksueel misbruik van kleuter in school in Schaarbeek

© Chris Verhaeghe
30/04/2019

Het parket van Brussel heeft meer uitleg gegeven over het onderzoek naar vermeend seksueel misbruik van een peuter in de Franstalige gemeenteschool École 1 in Schaarbeek. De voorbije dagen protesteerden ouders aan de schoolpoort en schreeuwden ze er om gerechtigheid. Er zijn geen sporen van seksueel misbruik.

Donderdag merkte de moeder van een 4-jarig meisje bloed op in de onderbroek van haar dochter. Ze ging verhaal halen bij de school, die besliste het meisje naar het ziekenhuis te sturen voor onderzoek.

Daar bleek dat het meisje een verwonding had opgelopen en werd de politie op de hoogte gebracht. Het parket opende een onderzoek om de oorzaak van de verwondingen te achterhalen.

"Gisteren is het kind verhoord door gespecialiseerde speurders," zegt Denis Goeman van het Brusselse parket. "Er werd een wetsdokter aangesteld om het medisch dossier te onderzoeken. De verwondingen van het kind blijken afkomstig van een infectie. Er is dus geen sprake van zedenfeiten of anders strafbare feiten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Samenleving, Onrust aan Schaarbeekse school, burgerprotest, parket

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni