Geen seksueel misbruik van kleuter in school in Schaarbeek

© PhotoNews
| Kleuter- en lager en kleuteronderwijs in Brussel.

Het parket van Brussel heeft meer uitleg gegeven over het onderzoek naar vermeend seksueel misbruik van een peuter in de Franstalige gemeenteschool École 1 in Schaarbeek. De voorbije dagen protesteerden ouders aan de schoolpoort en schreeuwden ze er om gerechtigheid. Er zijn geen sporen van seksueel misbruik.

Donderdag merkte de moeder van een 4-jarig meisje bloed op in de onderbroek van haar dochter. Ze ging verhaal halen bij de school, die besliste het meisje naar het ziekenhuis te sturen voor onderzoek.

Daar bleek dat het meisje een verwonding had opgelopen en werd de politie op de hoogte gebracht. Het parket opende een onderzoek om de oorzaak van de verwondingen te achterhalen.

"Gisteren is het kind verhoord door gespecialiseerde speurders," zegt Denis Goeman van het Brusselse parket. "Er werd een wetsdokter aangesteld om het medisch dossier te onderzoeken. De verwondingen van het kind blijken afkomstig van een infectie. Er is dus geen sprake van zedenfeiten of anders strafbare feiten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?