Kinderen uit het Nederlandstalig onderwijs in Brussel op uitstap

Parket onderzoekt mogelijke aanranding peuter op Schaarbeekse school

© Belga
26/04/2019
Updated: 26/04/2019 15.55u

Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar de mogelijke aanranding van een 4-jarige peuter op een school in Schaarbeek. Dat meldt de RTBF en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket en het gemeentebestuur van Schaarbeek.

"Op 25 april zou een moeder bij thuiskomst van een school in Schaarbeek, bij haar dochter, een jonge minderjarige, bloedvlekken in haar slipje hebben vastgesteld", zegt parketwoordvoerster Willemien Baert. "De ouders van de minderjarige hebben klacht neergelegd bij de politie. De minderjarige werd overgebracht naar het ziekenhuis om nodige zorgen te krijgen. Er werd een deskundige aangesteld om over te gaan tot de afname van forensische stalen op het meisje."

Volgens het parket zouden de eerste vaststellingen van de deskundige het bestaan van een verwonding bevestigen. "Het onderzoek loopt om de exacte omstandigheden van deze feiten uit te klaren, maar zoals voor elke zaak waarbij minderjarigen betrokken zijn, zal het parket geen bijkomende elementen meedelen, uit respect voor het privéleven en bescherming van de minderjarige", aldus nog de parketwoordvoerster.

Volgens burgemeester Bernard Clerfayt van Schaarbeek hebben zowel de politie- als de sociale diensten donderdag snel gereageerd en zijn de ouders en het kind opgevangen door de sociale diensten. Ook zou het nog allesbehalve duidelijk zijn of het mogelijke misbruik op school heeft plaatsgevonden, aldus de burgemeester.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Justitie , misbruik , seksueel misbruik , Bernard Clerfayt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni