Biostatisticus Geert Molenberghs (KU Leuven)

| Biostatisticus Geert Molenberghs (KU Leuven)

Geert Molenberghs: ‘Aantal besmettingen het hoogst bij Brusselse jongeren’

EDB
© BRUZZ
02/04/2021

Professor biostatistiek Geert Molenberghs wijst er in een gesprek met Het Laatste Nieuws op dat het aantal besmettingen het hoogst is bij Brusselse jongeren tussen 10 en 19 jaar oud, gevolgd door de veertigers en vijftigers. “Incidenten zoals La Boum helpen natuurlijk niet.”

“De ziekenhuiscijfers stijgen nog vrij fel door, zeker op de dienst intensieve zorgen", zegt professor Geert Molenberghs bij Het Laatste Nieuws. “Het goede nieuws is dat we in de besmettingscijfers nu duidelijk een rem beginnen zien. Ze stijgen nog wel, maar niet meer zo fel", klinkt het.

Volgens Molenberghs variëren de besmettingscijfers volgens regio en leeftijd, maar zien we de hoogste viruscirculatie momenteel bij de Brusselse jongeren tussen 10 en 19 jaar oud.

“De nationale incidentie zit op 560, voor de jongeren in Brussel zit dat boven de 1.000,” aldus Molenberghs. “Er is dus heel veel circulatie in die groep.”

Jongeren belanden dan wel minder vaak in het ziekenhuis, maar zij besmetten de oudere generaties, de veertigers en de vijftigers. “En net die groep belandt op dit moment vaker in het ziekenhuis,” klinkt het. “Evenementen zoals La Boum gisteren in het Ter Kamerenbos helpen, zeker als ze uit de hand lopen, natuurlijk niet.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni