'Gekke' affiches voor meer burgerzin in Anderlecht

Een van de affiches die zullen opduiken in de straten van Anderlecht

De gemeente Anderlecht start samen met de politiezone Zuid een sensibiliseringscampagne voor meer burgerzin. De affiches moeten problemen zoals wildparkeren en sluikstorten terugdringen.

De nieuwe campagne #1070Respect werd opgestart door schepenen van Netheid Allan Neuzy (Ecolo) en preventie Alain Kestemont (DéFI), en kreeg de steun van de politiezone Zuid.

Via een naar eigen zeggen "gekke visuele campagne" willen de initiatiefnemers iedereen aanmoedigen om zich op een respectvolle manier te ontdoen van afval, of zich te houden aan de regels van het parkeerbeleid.

“Het is vooral de bedoeling om het op een humoristische manier via affiches aan te pakken,” vertelt woordvoerster van politiezone Zuid Dorothée Cattrysse aan BRUZZ. Op die manier wil de campagne paal en perk stellen aan de zaken die dagelijks voor overlast zorgen, zoals sluikstorten, parkeren op het voetpad, het voederen van duiven of hondenpoep die niet wordt opgeruimd.

De campagne loopt het hele jaar door en wil niet enkel sensibiliseren, maar ook herinneren aan het feit dat overlast boetes tot 350 euro kan opleveren.

Affiche respect 1070
Affiche tegen sluikstorten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?