Gemeenschapscentrum Elzenhof tot eind 2020 dicht door renovatie

HUB
© BRUZZ
09/09/2019

Gemeenschapscentrum Elzenhof aan de Kroonlaan blijft minstens tot eind december 2020 dicht wegens een ingrijpende renovatie. De vaste activiteiten zullen in deze periode plaatsvinden op andere locaties in Elsene.

Het gemeenschapscentrum is aan zijn derde renovatie toe. De grootste ingreep zal deze keer op de zolder gebeuren. Deze verdieping was al jaren niet meer toegankelijk voor het publiek en zal nu omgevormd worden tot een groot atelier met technische ruimtes voor beginnende kunstenaars en theatergezelschappen.

“Het wordt een kunstenwerkplaats zoals in de Pianofabriek. Voor ons is het een nieuwe activiteit. Na de verbouwing zullen jonge makers hier enige tijd kunnen verblijven,” legt Rik Fobelets, centrumverantwoordelijke van Elzenhof, uit.

Voorts wordt de keuken van het gemeenschapscentrum helemaal vernieuwd zodat in de toekomst kookataliers en catering voor feestjes mogelijk worden. Om de aansluiting tussen het gebouw en de schitterende tuin te verbeteren wordt een groot dakterras aangelegd. Tenslotte wordt de onthaalbalie aangepakt en ondergaat het gebouw een technische upgrade.

'We gaan nomadisch'

Al deze werkzaamheden zullen minstens tot eind december 2020 duren, zegt Fobelets. Hijzelf en zijn team zijn voorlopig ondergebracht in een herenhuis om de hoek, dat niet voor het publiek toegankelijk is. Maar de werking van het gemeenschapscentrum stopt niet. “We gaan nomadisch,” aldus Fobelets.

Zo gaan klassiekers als Music-o-Bar, Docu & Debat en het 11-11-11-ontbijt door in Den Teirling, een activiteitencentrum voor psychisch kwetsbare mensen in de Maesstraat. Café-au-Lait, het ontmoetingsmoment voor ouders en jonge kinderen op zaterdagochtend, kreeg onderdak in de bibliotheek Sans Souci. En de babytheek, de uitleendienst voor babyspulletjes, en de activiteiten voor zwangere of pas bevallen vrouwen zijn verhuisd naar See U in de oude kazernes in de Fritz Toussaintstraat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Samenleving , GC Elzenhof , Gemeenschapscentrum , rik fobelets

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni