| Een twintigtal tentjes staat op de brug opgesteld.

Gemeente Molenbeek stuurt dagelijks mobiel team naar tentenkamp

© Belga
14/12/2022

De gemeente Molenbeek heeft dinsdag beslist om haar hulpverlening uit te breiden voor de vluchtelingen die in het tentenkamp op een brug aan de Koolmijnenkaai verblijven. Deze week zal er twee keer per dag een mobiel team op controle gaan bij de asielzoekers die in de vrieskou slapen.

Dinsdag opende de Brusselse gemeente een oude, ongebruikte sportzaal waar ze onderdak kunnen bieden aan de mensen uit het tentenkamp in de buurt van Klein Kasteeltje. Van de vijftigtal personen die al wekenlang op de brug leven, wilden er uiteindelijk elf meegaan en hun tent achterlaten voor een droge en warmere slaapplek.

De sportzaal gaat enkel open voor nachtopvang. De gemeentediensten van Molenbeek zorgen dat de asielzoekers overdag in een dagcentrum van het Rode Kruis terechtkunnen.

Ziektes

Nog tot en met zondag houden de vriestemperaturen aan. Daarom stuurt de gemeente Molenbeek elke dag 's ochtends en 's avonds een mobiel team naar de brug. De gemeentewerkers gaan er na of de gezondheid van de vluchtelingen nog goed is.

"Onder de elf personen die afgelopen nacht in de sportzaal verbleven, was een deel van hen ziek. We hebben hen vervolgens met urgentie naar de humanitaire hub van Artsen Zonder Grenzen gebracht. We willen er zeker van zijn dat er geen sprake is van difterie of schurft, twee zeer besmettelijke aandoeningen," vertelt Rachid Barghouti, woordvoerder van Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux (PS).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni