Gemeentediensten, postkantoren en banken snipperen donderdag en vrijdag

© Gemeente Ganshoren
| Het gemeentehuis van Ganshoren aan de Keizer Karellaan.

Op Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart komende donderdag zullen de publieke diensten verstoord zijn. Vaak maken de gemeentediensten de brug. Ook voor het openbaar vervoer, bpost en de banken geldt een andere regeling.

Alle Brusselse gemeentediensten zullen donderdag gesloten zijn en vaak maken de administratieve diensten ook de brug. Enkel op het gemeentehuis van Elsene, Ukkel, Jette, Schaarbeek en Sint-Gillis kan je op vrijdag nog langsgaan. De gemeentelijke zwembaden en bibliotheken zijn eveneens dicht, maar zouden op vrijdag de deuren opnieuw moeten openen.

Voor het openbaar vervoer van de MIVB, de NMBS en de Lijn geldt de zondagdienstregeling op donderdag. Op vrijdag is er een aangepaste dienstregeling bij de NMBS: er zullen dan minder piekuurtreinen rijden. De MIVB geeft dan weer aan dat de aangepaste dienstregeling voor de zomervakantie op vrijdag nog steeds gewoon van toepassing is. Dat geldt ook voor De Lijn.

Post en banken

Op donderdag zijn zowel de postkantoren als de banken gesloten. Er is geen distributie van kranten, brieven en pakjes. Postpunten en Kariboo-punten zullen open zijn volgens de openingsuren van de winkels waarin ze gevestigd zijn.

Postkantoren zijn op vrijdag ook dicht. Er kan wel gerekend worden op de gewone uitreiking van kranten en pakjes, maar niet op de klassieke briefwisseling. Banken zullen wel open zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?