Geneeskundestudenten VUB ontvangen hun witte doktersjas

© BRUZZ
02/12/2023

De studenten van de eerste master Geneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) ontvingen zaterdag tijdens de traditionele Witte Jassenceremonie hun witte doktersjas. De ceremonie markeert de overgang van de voornamelijk theoretische lessen tijdens hun opleiding naar de echte medische praktijk in het ziekenhuis.

Vanaf het tweede semester zullen de studenten van de eerste master Geneeskunde het overgrote deel van hun opleiding in het ziekenhuis genieten. Die stap van theoretische lessen naar praktijkopdrachten met een grote verantwoordelijkheid, wordt aan de VUB traditioneel gevierd met een Witte Jassenceremonie in het bijzijn van ouders en partners.

Tijdens de ceremonie krijgen de studenten hun doktersjas overhandigd door VUB-rector Jan Danckaert en ontvangen ze ook een badge van het UZ Brussel door CEO Marc Noppen. Er wordt hen daarbij ook nogmaals duidelijk gemaakt wat van hen verwacht wordt op ethisch en deontologisch vlak. “Na drieënhalf theoriejaren mogen we onze eerste stappen zetten in het werkveld", zegt VUB-student Maxim Valgaeren. "Er heerst wat stress, maar ook veel goesting om aan de echte praktijk te beginnen.”

De studenten gaan nu een periode in van 19 maanden stage. VUB-studenten mogen een jaar vroeger in de kliniek starten ten opzichte van hun collega-studenten op andere universiteiten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni