Gentse politie waakzaam na gevechten met Brusselse jongeren

© Wikimedia Commons
| (archiefbeeld)

Na verschillende vechtpartijen tussen Gentse en Brusselse jongeren, verhoogt de Gentse politie in samenwerking met de federale politie de waakzaamheid aan het Gentse Sint-Pietersstation. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Met de verhoogde waakzaamheid hopen ze de confrontatie tussen beide groepen in de kiem te smoren, schrijft de krant. Vorige week kwam het aan de Blaarmeersen immers tot een vechtpartij tussen Gentse en Brusselse jongeren. Er vielen uiteindelijk twee gewonden, één langs elke kant. De dag erop kwam het opnieuw tot een handgemeen.

Enkele dagen geleden reisden enkele Brusselse jongeren opnieuw naar Gent, maar ze werden tegengehouden door de politie en terug naar Brussel gestuurd. Sindsdien bleef het rustig, behalve op sociale media waar de onderlinge strijd blijft doorgaan. De Brusselse jongeren lijken niet naar Gent te willen komen en zouden oproepen om de vete in Brussel te beslechten.

De politie wil echter niets aan het toeval overlaten en verhoogt de waakzaamheid aan het Sint-Pietersstation: een waterkanon werd geplaatst en een tiental agenten staat aan de ingang van het station. Enkele voertuigen van de interventiedienst staan rondom het station opgesteld. “We zijn ter plaatse mocht het uit de hand lopen,” klinkt het.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?