Gereedschapsbib Tournevie in Molenbeek moet verhuizen

© AM/BRUZZ

Gereedschapsbib Tournevie in Sint-Jans-Molenbeek moet op zoek naar een nieuwe locatie. Dat bleek maandagmiddag tijdens een bezoek van Koning Filip. Tournevie huist nu bij De Vaartkapoen, maar dat gemeenschapscentrum wordt binnenkort gerenoveerd. Tegen mei zou Tournevie een ander onderkomen moeten vinden.

Tournevie bestaat ondertussen 32 maanden en heeft vestingen in Elsene en in Molenbeek. Je kan er terecht voor het ontlenen van zwaarder klus- en reparatiemateriaal. Sinds de oprichting werden er al meer dan 10.000 ontleningen genoteerd, wat ongeveer overeenkomt met 15 ontleningen per uur dat Tournevie geopend is. In totaal kwamen er al 550 gebruikers over de vloer.

In Sint-Jans-Molenbeek heeft Tournevie ook een atelier met zwaardere machines voor hout- en metaalbewerking. Het was vooral daarin dat de koning geïnteresseerd leek. “Het bezoek van de koning was een erg fijne ervaring,” vertelt Sophie Boucquey aan BRUZZ. Boucquey komt al sinds het begin naar Tournevie om materiaal uit te lenen voor de verbouw van een appartement en een huis.

“Vandaag was ik gaten aan het maken in kubussen van gerecycleerd materiaal die later lampen worden. De koning vroeg geïnteresseerd hoe de lamp op de sokkel wordt gedraaid en vond het boeiend dat ik met gerecycleerd materiaal werk,” aldus Boucquey. “Het was een kort, maar krachtig bezoek."

Waarheen Tournevie zal verhuizen, is voorlopig nog niet geweten. “Maar ze blijven zeker in Brussel, en op een makkelijk te bereiken plek,” aldus Boucquey.

sophie boucquey tournevie
© AM/BRUZZ

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?