Geschorste ULB-prof claimt onschuld

© ULB
| ULB rector Yvon Englert biedt in een video zijn excuses aan bij de betrokken leerlingen.

Een ULB-professor die van verregaande pesterijen van studenten wordt beschuldigd, bepleit in een interview zijn onschuld. Het tuchtonderzoek van de universiteit loopt nog.

De problemen binnen de ULB-opleiding tandheelkunde kwamen aan het licht door een bevraging van een medisch studentenbureau. Volgens het rapport zou er binnen de opleiding sprake zijn van verregaande pesterijen, vernederingen en racisme. Twee professoren werden onmiddellijk geschorst, waaronder Thierry Charles.

In een interview met RTBF veegt Charles alle beschuldigingen van tafel. Hij beschouwt zichzelf als een veeleisende leerkracht maar zegt niet over de grens te zijn gegaan.

Ook claimt hij dat het onderzoek waaruit deze beschuldigingen zijn voortgekomen niet correct is gebeurd: "In het document is alles vervormd. De vragenlijst was ook online vrij toegankelijk, ik had er zelf toegang toe. En verder heeft geen enkel extern bureau dit proces gecontroleerd om objectiviteit te garanderen. Niemand zal hier beter uit komen, zeker niet het onderwijs."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?