Getest: ijssalon Gaston

© Maria Groot
© Maria Groot

Ijsliefhebbers die even moesten slikken toen hun favoriete ijssalon Comus & Gasterea aan de Brandhoutkaai in februari definitief de deuren sloot, kunnen terug hun vingers aflikken. Drie weken geleden opende op dezelfde locatie patisserie Gaston. BRUZZ wierp zich op als proefkonijn.

Behalve de locatie en de lange rijen op drukke dagen, herinnert Gaston op geen enkele manier aan het vorige ijssalon. Dit is een echte horecagelegenheid met een groot terras, en een vrolijk interieur met volop zithoekjes, een open keuken waar je kan zien hoe het ijs wordt gemaakt en een aantrekkelijke toog met daarachter een even aantrekkelijke ijscoman.

Alleen, aan de toog is geen ijs te zien. Dat zit verstopt onder goudkleurige stolpen, dus kiezen doe je hier niet met je zintuigen maar met je verstand. Volgens verschillende onderzoeken is vanille nog altijd de favoriete smaak, en ik ben hier tenslotte niet voor mijzelf maar voor u, dus het eerste bolletje staat vast. Voor het tweede bolletje ga ik voor de smaak van het huis: caramel, vanille en pecannoten.

Ik twijfel nog even over een derde bolletje, maar een blik op de prijslijst overtuigt me om het hierbij te laten. Een hoorntje met twee bollen kost al 3,80 euro, een derde bol duwt de rekening naar 5,40 euro. Een ijsje met één bol kost 2,20 euro.

Tijdens het afrekenen verdwijnt het personeel ineens uit zicht, om daarna te vertellen dat ik later maar moet betalen. Ook is me drie keer opnieuw gevraagd of ik een hoorntje of een bakje wil.

© Maria Groot
Het ijs zelf dan. Dat is heerlijk romig en vol van smaak, maar wat mij betreft iets te zoet. Gelukkig is er middenin de zaak een kraantje waar je gratis water kan nemen om de dorst te lessen.

Nadat ik me bekendmaak als BRUZZ-reporter mag ik nog een aantal smaken proeven. Chocolade, caramel met gezouten boter, mango en pistache. Allemaal heerlijk vol van smaak, maar net iets te zoet wat mij betreft. Pas nu merk ik dat ze naast roomijs ook sorbetijs verkopen, dat was me in eerste instantie helaas niet duidelijk.

De ijscoman is nu minder verstrooid en vertelt enthousiast over de nieuwe zaak. "We volgen dezelfde filosofie als onze voorganger, kwaliteitsproducten die vers gemaakt zijn. Onze melk en room komt uit de Ardennen, de pistache komt uit Iran en de vanille uit Madagascar."

"We heten Gaston, omdat dat een typisch Belgische naam is. De eigenaars zijn geboren in België, maar hebben Turkse, Spaanse en Albanese roots. Hier kom je naartoe voor de 'Bruxellitude', de kunst van het leven in Brussel. Open, relaxed en multicultureel."

Glacier Gaston, Baksteenkaai 36, Brussel. Alle dagen open van 9u tot 21u.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
 • Het Brussels als streektaal
 • De gladiator in hockeykeeper Vincent Vanasch
 • Brussel Helpt haalt € 84.245 op
 • Met stadsexperte Isabelle Baraud-Serfaty de stoep op
 • Hier vind je BRUZZ in de stad
 • Archief
deze maand
 • De parallelle werelden van Martha Da’ro
 • 5 x gesmolten kaas in Brussel
 • Flagey hernieuwt zijn jazzgeloften
 • Frederike Migom en Mathieu Mortelmans exploiteren het Gotham City-gehalte van Brussel
 • BRUZZ in the city
 • Archief
Neem een abonnement