Het ijs zelf dan. Dat is heerlijk romig en vol van smaak, maar wat mij betreft iets te zoet. Gelukkig is er middenin de zaak een kraantje waar je gratis water kan nemen om de dorst te lessen.
Nadat ik me bekendmaak als BRUZZ-reporter mag ik nog een aantal smaken proeven. Chocolade, caramel met gezouten boter, mango en pistache. Allemaal heerlijk vol van smaak, maar net iets te zoet wat mij betreft. Pas nu merk ik dat ze naast roomijs ook sorbetijs verkopen, dat was me in eerste instantie helaas niet duidelijk.
De ijscoman is nu minder verstrooid en vertelt enthousiast over de nieuwe zaak. "We volgen dezelfde filosofie als onze voorganger, kwaliteitsproducten die vers gemaakt zijn. Onze melk en room komt uit de Ardennen, de pistache komt uit Iran en de vanille uit Madagascar."
"We heten Gaston, omdat dat een typisch Belgische naam is. De eigenaars zijn geboren in België, maar hebben Turkse, Spaanse en Albanese roots. Hier kom je naartoe voor de 'Bruxellitude', de kunst van het leven in Brussel. Open, relaxed en multicultureel."
Glacier Gaston, Baksteenkaai 36, Brussel. Alle dagen open van 9u tot 21u.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.