1424 pride

De Beurs, ooit het feestelijke startpunt van de gaypride, was afgelopen weekend het toneel van homofoob geweld tegen een getrouwd koppel.

Getrouwd homokoppel aangevallen aan de Beurs

TD
© BRUZZ
17/04/2018

Afgelopen weekend is er een homokoppel verbaal en fysiek aangevallen aan de Beurs in het centrum van Brussel. Een van de slachtoffers deed zijn verhaal op Facebook. "Ik laat me niet kisten door deze maatschappelijke ziekte," klinkt het.

Een Portugees-Belgische koppel wandelde afgelopen weekend na een avondje uit in de homobuurt rond de Kolenmarkt richting het Sint-Katelijneplein, langs de Beurs. Daar werden de twee mannen opgewacht door een bende jongeren, die hen verbaal begon lastig te vallen.

Niet veel later werd het getrouwde koppel, dat hand in hand over straat liep, aangevallen door de bende. Het koppel kreeg zware klappen en werd tot bloedens toe geslagen door vijf jonge mannen, aldus de getuigenis van een van de slachtoffers.

"Ik laat me niet kisten door deze zieke maatschappij, door deze morele en spirituele miserie, die ervoor zorgt dat hand in hand lopen genoeg is om zoveel haat en agressie uit te lokken," schrijft hij.

Ras-le-bol

Gemeenteraadslid Michael François (Défi, ex-Ecolo), die zelf ook homo is, wil het voorval ter sprake brengen op de Brusselse gemeenteraad. "We hebben er genoeg van, ras-le-bol!" tweette hij.

De politie van de Stad Brussel laat weten dat ze contact heeft opgenomen met het koppel. Het paar heeft intussen klacht ingediend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Pride , homofobie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni