Politie te paard controleert het samenscholingsverbod in Park van Vorst, om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.  De ziekte covid-19 wordt veroorzaakt door het virus SARS-CoV-2

| Politie te paard controleert het samenscholingsverbod in Park van Vorst, om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De ziekte covid-19 wordt veroorzaakt door het virus SARS-CoV-2.

Gewestelijke GAS-boetes voor wie zich niet houdt aan maatregelen

HD
© Belga
28/03/2020

De Gewestelijke Veiligheidsraad van de hoofdstad heeft vrijdagavond besloten om GAS-boetes uit te schrijven voor mensen die zich in de openbare ruimte niet houden aan de maatregelen rond sociale afstand. Er komt een systeem van onmiddellijke inning van de boetes en het systeem zal geharmoniseerd worden op het niveau van 19 gemeenten, zegt het kabinet van minister-president Rudi Vervoort (PS) belast met de veiligheidscoördinatie in Brussel.

Per gemeente zullen ook de parken en groen in kaart worden gebracht, zodat de burgemeesters hun bevolking kunnen informeren over de beschikbaarheid van deze ruimtes. De kaart wordt ter beschikking gesteld via de website van Leefmilieu Brussel.

De buitengewone Gewestelijke Veiligheidsraad (CoReS) kwam vrijdag samen nadat de Nationale Veiligheidsraad vrijdag besliste de maatregelen tegen het coronavirus met twee weken te verlengen, tot en met 19 april. In de Cores zitten de burgemeesters van de 19 Brusselse gemeenten en de hoofden van de politiediensten

"De crisis die we ervaren is ongekend en moeilijk, maar we moeten volhouden. We gaan er samen doorheen, respecteren de maatregelen maar tonen ook solidariteit, blijven alert op de meest kwetsbaren en zorgen voor onszelf en andere", aldus minister-president Rudi Vervoort, na de CoReS-bijeenkomst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , GAS-boetes , Rudi Vervoort , coronamaatregelen , corona , coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni