Gewezen forensische experts springen in de bres voor inbraken Brussel

© Ecole polytechnique -Laboratoire d'Optique et Biosciences LOB
| De gespecialiseerde éénheid voert onder meer labowerk uit (archiefbeeld)

De federale gerechtelijke politie vond een tijdelijke oplossing voor het gebrek aan personeel in haar forensische ploeg in Brussel. Oudgedienden van de ploeg komen hun ex-collega’s tijdelijk versterken. Daardoor kunnen de politiekorpsen hun speurwerk opnieuw ter beschikking stellen voor geweldloze inbraken.

Daarover schrijft de RTBF. Voortaan rukt het labo opnieuw zonder uitzondering uit naar de plaatsen delict voor diefstallen zonder geweld of bedreigingen.

Gewezen forensische experts, die intussen in andere diensten gewerkgesteld waren, zullen de gespecialiseerde ploeg immers opnieuw vervoegen. En eind mei zou een tiental jonge politieagenten, die net afgestudeerd zijn aan de politieschool in Luik, het team versterken.

Eerder raakte bekend dat de gespecialiseerde eenheid in Brussel haar expertise wegens een gebrek aan personeel niet langer beschikbaar kon stellen voor speurwerk naar geweldloze inbraken. Voor dat probleem werd nu dus een tijdelijke oplossing gevonden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?