Gewonde bij aanrijding met tram op Fonsnylaan

Tram op lijn 81 op de Fonsnylaan, een drukke verkeersas bij het Zuidstation.

Bij een aanrijding met een tram op de Fonsnylaan in Brussel is dinsdagvoormiddag de bestuurder van een bestelwagen gewond geraakt. Dat meldt de MIVB. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis maar zou niet in levensgevaar verkeren. Door het ongeval was het tramverkeer op lijnen 81 en 82 een tijdlang onderbroken.

Het ongeval vond omstreeks 09.45 uur plaats toen een bestelwagen die rechts naast de trambedding reed, plots linksaf sloeg. Een tram die op de bedding kwam aangereden, kon niet meer tijdig remmen en reed de bestelwagen aan.

De bestuurder van de bestelwagen raakte bij die klap gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. In de tram vielen geen gewonden maar de tramchauffeur was wel onder de indruk van het ongeval.

Door de aanrijding was het tramverkeer op lijnen 81 en 82 onderbroken tussen 09.50 uur en 10.20 uur, tussen de haltes Zuidstation en Koningslaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?