Gewonde bij brand in Anderlechts flatgebouw

© PhotoNews
| De Brusselse brandweer.

Bij een brand in een flatgebouw in Anderlecht is afgelopen nacht een man gewond geraakt aan beide handen. Dat meldt de Brusselse brandweer. Door de brand zijn verschillende flats in het gebouw minstens tijdelijk onbewoonbaar.

Het vuur brak kort na middernacht uur uit op de tweede verdieping van een drie verdieping tellend gebouw in de Koning Soldaatlaan in Anderlecht. Bij aankomst van de brandweer stond de bewoner van de derde verdieping op zijn balkon. Die persoon kon met een luchtladder bevrijd worden terwijl de brandweer het hele gebouw doorzocht op zoek naar achtergebleven bewoners.

In een flat in de kelderverdieping werd nog een vrouw aangetroffen die diep in slaap lag en niets had gemerkt van het hele gebeuren. Om het vuur te bestrijden moest de brandweer de elektriciteit naar de tramleiding afsnijden, zodat het tramverkeer een tijdlang onderbroken was.

Uiteindelijk was het vuur snel onder controle maar door de brand zijn de flats aan de voorzijde van het gebouw minstens tijdelijk onbewoonbaar. Bij de brand viel slechts één gewonde, de bewoner van de flat waar het vuur ontstaan was. Die man werd met ernstige brandwonden aan de handen overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van de brand was accidenteel, aldus nog de brandweer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?