| De Beurs met het opschrift 'BourseBeurs', zoals het vandaag te lezen staat.

Tijdens de werkzaamheden aan het Beursgebouw in Brussel verscheen eind vorig jaar een nieuw opschrift op de gevel: ‘BeursBourse’. Vandaag zijn de talen plots van plaats verwisseld.

Een opmerkzame lezer spotte eind vorig jaar iets nieuws aan het Beursgebouw. Tijdens de werkzaamheden werd de gevel opgefleurd met de woorden ‘BeursBourse’. Toen diezelfde lezer deze week opnieuw passeerde, bleken de talen aan de voorkant van het gebouw echter van plaats veranderd.

“Als cartograaf pas ik de gelijkheid van de twee talen in Brussel toe, namelijk, de straatnamen eerst in het Frans en dan in het Nederlands. Bij de gebouwen doe ik het omgekeerde, eerst het Nederlands en dan het Frans. Zo bekomt men een taalevenwicht” schrijft hij.

Het voorval doet de lezer denken aan het begin van de jaren zestig, toen aan het Noordstation een gelijkaardige switch gebeurde. “Er werd toen een nieuwe lichtreclame aangebracht. Eerst stond er ‘Brussel Noord - Bruxelles Nord’, nog geen week later werd dit gewijzigd naar ‘Bruxelles Nord - Brussel Noord’.

Beurs 2022

| Het beursgebouw in oktober 2022 met het opschrift 'BeursBourse'.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni