Gezien: Hart Boven Hard protesteert met langste tafel

Zondag vindt de Grote Parade van Hart Boven Hard opnieuw plaats in Brussel. Dit jaar koos de organisatie niet voor een klassieke betoging om voor een solidaire samenleving te pleiten, maar bouwde het onder het motto #wijslaanoptafel een lange tafel van 850 meter op de Pachecolaan.

Hart Boven Hard organiseert de Grote Parade nu al voor de derde jaar op rij. De burgerbeweging wil protesteren tegen de huidige regering en het gebrek aan “een solidaire, duurzame samenleving”.

Concreet pleit Hart Boven Hard voor een eerlijke belasting voor grote vermogens, een leefbare job voor iedereen, een open samenleving zonder discriminatie en een menselijke opvang van vluchtelingen. Daarnaast wordt er ook geprotesteerd tegen de besparingen van de regering op zorg, cultuur, onderwijs en onderzoek.

Beperkte verkeershinder
Om 14 uur blazen de sympathisanten van Hart Boven Hard verzamelen aan het Noordstation. Van daar wordt er gewandeld naar de Pachecolaan, waar de tafel van 850 meter opgebouwd werd uit recycleerbaar materiaal. Na de speeches en het gezamenlijk op tafel kloppen, wordt er nog nagetafeld tot 17 uur.

Door het statische karakter van de betoging beperkt de verwachte verkeershinder zich tot de buurt achter het Noordstation tot aan de Botanique. Het verkeer op de Pachecolaan zal door de lange tafel wel hinder ondervinden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?