Gezien: nieuw 'pocketpark' aan Bockstael

Updated: 26-06-2019 - 19:02

Woensdag wordt een nieuw 'pocket park' ingehuldigd in Laken, vlak naast het Maison de la Creation op het Bockstaelplein. Het initiatief van het stadsbestuur moet voor een participatieve groene omgeving zorgen voor buurtbewoners. Let wel op dat je de ingang niet zomaar voorbij loopt.

Dit is het tweede pocket park dat tot stand komt in kader van het duurzame wijkcontract Bockstael. In totaal moeten er vier komen langs de spoorwegen. Samen met het L28 park zullen de pocket parkjes een groene ader van Bockstael tot aan het park van Thurn & Taxis vormen. Dit soort projecten zijn volgens geografen en klimaatspecialisten essentiëel om de oververhitting van de stad tegen te gaan.

Momenteel ziet het parkje er nog deels onafgewerkt uit, maar daar is een goede reden voor. Het pocket parkje aan Bockstael moet verbonden worden met de vier andere parken, maar die zullen pas in 2021 volledig af zijn. Ook op zitbanken is het nog even wachten, omdat deze ook tot stand komen dankzij een participatief project. Al denkt het gemeentebestuur er wel aan om tijdelijke zitmeubelen te plaatsen tot het finale product af is.

Samen tuinieren

Het park(je) bestaat uit zeven cirkelvormige plantsoenen waar buurtbewoners kunnen gaan tuinieren. "Het is de bedoeling om in samenwerking met lokale organisaties de inwoners van de wijk rond dit project samen te brengen," vertelt Jeremy Spinazze, woordvoerder van schepenen Zoubida Jellab (Ecolo) en Arnaud Pinxteren (Ecolo) aan onze redactie. De lokale verenigingen zijn nog op zoek naar 7 à 12 personen of gezinnen die mee willen tuinieren. Geïnteresseerden kunnen zich wenden tot het e-mailadres Bockstael@Brucity.be.

Om het parkje te vinden moet je wel even zoeken: in de Tielemansstraat aan de zijkant van het Maison de la Creation is een nieuw pad aangelegd naast de spoorweg naar het parkje.

PocketparkBockstael
© Heleen Debeuckelaere
| Het park is nog niet volledig afgewerkt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?