Gezien: Nieuwstraat in barslechte staat

© KH

De drukste winkelstraat van het land verkeert in deplorabele staat. Door de loszittende tegels kreeg al menig shopper bij regenweer een golf water in de schoenen. De heraanleg is nog steeds gepland voor de tweede helft van 2015.

U merkte het waarschijnlijk zelf al: de Nieuwstraat ligt er verwaarloosd bij. Tegels liggen er los en dat zorgt vooral bij regenweer voor vervelende situaties. Of een stap op zo'n tegel een bescheiden waterhoos veroorzaakt of niet, het blijft telkens weer een verrassing.

Het stadsbestuur plant een heraanleg, en die zit nog steeds op schema, zegt Frédéric Pellissier, woordvoerder van schepen Geoffroy Coomans de Brachène (MR).

“De komende dagen voeren we technische analyses uit”, zegt hij. “Tegen midden volgend jaar moeten we de vergunning op zak hebben. In de tweede helft van het jaar starten we dan met de werkzaamheden.”

De Stad wil van de Nieuwstraat een gemengde stadswijk maken, met meer woningen en een diverser handelsaanbod.

“We zijn er ons van bewust dat de straat in slechte staat verkeert. Vandaar ook het plan. Maar een tijdelijke oplossing zou enkel vertraging opleveren, dus het is nog even afwachten tot volgend jaar.”

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?