Gezien: Vlaams Belang en N-VA vieren samen 11 juli

BVR
© BRUZZ
11/07/2017

"We willen een jaarlijks treffen van uitgesproken Vlaamsgezinden in een strijdbare sfeer." Dat zegt Bernard Daelemans, die een 11-juliviering in het Vlaams huis in Brussel organiseert. Opvallend: op de affiche staan leden van het Vlaams Belang zij aan zij met leden van de N-VA.

De organisatie gaat uit van Meervoud, een Vlaams-progressieve vzw. Die wil een meer inhoudelijke invulling van de Vlaamse feestdag. Organisator Bernard Daelemans: "Er worden vaten bier gegeven en twee toespraken: een van mezelf, en een van Pere Jordi, een Catalaanse gastspreker.

Op de affiche staan leden van het Vlaams Belang en de N-VA schouder aan schouder, met onder meer de Brusselse N-VA'ers Karl Vanlouwe, Johan Van den Driessche, Liesbeth Dhaene en Cieltje Van Achter. Maar ook nationale N-VA-kopstukken zoals Jan Peumans, Zuhal Demir en Theo Francken, die de uitnodiging via Facebook mee verspreidt, tekenen present.

"Het is inderdaad bijzonder dat we mensen van allerlei partijen hebben, los van de partijpolitieke concurrentie", zegt Daelemans daarover, die ook organisaties als het Katholiek Vlaams Hoog Studentenverbond (KVHV) en de Nationalistische Studentenvereniging (NSV) uitnodigde.

Johan Van den Driessche (N-VA) ziet er alvast geen graten in. "Je moet daar geen politieke boodschap achter zoeken. Dat is een jaarlijkse receptie, georganiseerd door vzw Meervoud. Die nodigt parlementairen uit om mee te sponsoren, om de mensen op de Vlaamse feestdag een pintje te kunnen aanbieden. En zowel mensen van het Vlaams Belang als de N-VA hebben gereageerd. Dat is alles."

11 juli 2017

Ieder jaar zakken op 11 juli de Vlaamse volksvertegenwoordigers af naar het Brusselse stadhuis en lopen de straten rond de Grote Markt vol met Vlamingen. Een overzicht van 11 juli in Brussel.   

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Politiek, 11 juli 2017

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni