Gezien: zatte bezoekers kerstmarkt niet welkom in café Daringman

© Geert Coppens via FB

De cafébazin van Au Daringman heeft een opmerkelijke affiche op een raam van haar bekende café op de Vlaamsesteenweg geplakt. "De bedoeling is dat grote groepen van zatte bezoekers van de kerstmarkt wegblijven."

Grote groepen zijn niet welkom in (Au) Daringman, net als mensen die een kerstmuts dragen. Of daar lijkt het tenminste op voor wie de affiche op het raam van het café ziet. "Voor alle duidelijkheid: een persoon met een kerstmuts mag hier zeker nog binnen", verklaart cafébazin Martine Peeters aan Radio 2. "Tenzij het duidelijk is dat die persoon al heel veel jenever en glühwein achter de kiezen heeft en hier de boel op stelten komt zetten."

"Ik heb deze affiche niet zomaar gemaakt, om controverse te creëren", zegt Martine aan BRUZZ. Winterpret is vlakbij en tijdens de vorige edities zorgden dronken bezoekers van de kerstmarkt al voor overlast in het café, dat te klein is voor grote groepen.

Over de affiche wil Martine dit nog kwijt: "Die kerstmutsen gaan meestal samen met zatte mensen. Een normale mens zet zo'n kerstmuts toch niet op?"

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?