Google opent Digitaal Atelier in Brussel-Centraal

GoogleCentraal
© Twitter/François Bellot
| De officiële opening werd bijgewoond door federaal minister van Digitale Agenda Alexander De Croo en minister van Mobiliteit François Bellot.
© Twitter/François Bellot
| De officiële opening werd bijgewoond door federaal minister van Digitale Agenda Alexander De Croo en minister van Mobiliteit François Bellot.

Google heeft woensdagmiddag in het station Brussel-Centraal het Digitaal Atelier geopend. Op die plaats kan elke liefhebber terecht voor gratis workshops en online opleidingen. Met deze nieuwe ruimte wil de internetgigant nog dit jaar tienduizend Belgen digitaal vaardiger maken.

Federaal minister van Digitale Agenda Alexander De Croo en minister van Mobiliteit François Bellot huldigden woensdagmiddag in Brussel-Centraal het nieuwe Google Digitaal Atelier in. Ook Sophie Dutordoir, de CEO van de NMBS, woonde de ceremonie bij. Volgens haar is het Brusselse station de ideale locatie.

"Met 60.000 opstappende passagiers per weekdag is het een van de grootste stations van België. Elk uur stoppen hier meer dan 80 treinen. Dat maakt de drempel laag voor iedereen die zijn of haar digitale vaardigheden wil verbeteren", aldus Dutordoir.

Sinds 2015 heeft Google in ons land de digitale vaardigheden van ruim 40.000 Belgen aangescherpt via opleidingen. Dat gebeurde online of op tijdelijke locaties in België. "Met dit nieuwe atelier schakelen we een versnelling hoger", zegt Thierry Geerts, directeur van Google België."Met deze fysieke plaats verlagen we de drempel voor alle geïnteresseerden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?