Gordelfestival 2020 focust op een hele week bewegen binnen de eigen bubbel

Het Gordelfestival focust dit jaar door de coronacrisis op bewegen binnen de eigen bubbel.

Het Gordelfestival verandert de formule dit jaar naar een hele week bewegen in de eigen bubbel. Van 31 augustus tot 6 september zullen deelnemers bewegwijzerde fiets- en wandeltochten kunnen doen in de Vlaamse Rand. Wie in totaal 100 kilometer fietst, maakt in het kader van de 'DeGordel100kmChallenge' kans op een prijs.

Het Gordelfestival gaat normaal gezien elk jaar door op de eerste zondag van september. Maar door het coronavirus kan dat massa-evenement dit jaar niet doorgaan. In de plaats daarvan ligt de focus op een hele week lang bewegen in de eigen bubbel, van maandag 31 augustus tot en met zondag 6 september.

Naast de 100 kilometer lange Gordelklassieker in de Vlaamse Rand rond Brussel worden ook drie kortere familieparcoursen van 30 kilometer in de regio van het provinciedomein Huizingen, Vilvoorde en Overijse bewegwijzerd. Vanuit de parking van het provinciedomein Huizingen, en vanuit Vilvoorde (Domein Drie Fonteinen) en Overijse (bezoekerscentrum Druif) vertrekken er ook bewegwijzerde wandeltochten van ongeveer 8 kilometer.

'DeGordel100kmChallenge'

Wie wil deelnemen aan 'DeGordel100kmChallenge' moet eerst een app installeren op zijn of haar smartphone en zich registreren. Bedoeling is om in de Gordelweek in een of meerdere ritten in totaal 100 kilometer te fietsen. Dit kan op het Gordelparcours van 100 kilometer of op de kleinere bewegwijzerde fietsparcours, maar evengoed ergens anders in Vlaanderen.

Elke deelnemer die de totale afstand aflegt, maakt kans op een prijs. Voor elke deelnemer planten Natuur en Bos en De Büümplanters bovendien een boom in de Vlaamse Rand. "We laten de Gordel niet los, ook niet in het jaar van corona," aldus Vlaams minister Ben Weyts (N-VA), bevoegd voor de Vlaamse Rand.

"Het is dit jaar echter niet mogelijk om tienduizenden Vlamingen op dezelfde dag naar de Vlaamse Rand te lokken. Toch blijven we mensen uitnodigen om naar onze mooie, groene en Vlaamse streek te komen. Ook al moet het gespreid in tijd en in beperkte kring: fietsen zullen we," aldus de minister.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?