© Bruno De Lille | Met een tweet klaagde de Brussels parlementslid de "verschrikkelijke toestand" van de stripmuren aan.

Graffiti op stripmuren wordt verwijderd

TDN
© BRUZZ
26/04/2018

Binnenkort zijn onze Belgische striphelden weer volledig graffitivrij. Een industrieel schoonmaakbedrijf is deze week begonnen met het opkuisen van de Brusselse stripmuren in het stadscentrum. Ze krijgen ook een beschermende vernislaag.

De stripmuren in het stadscentrum zijn enorm in trek bij de toeristen. Visit Brussels, de toeristische dienst van Brussel-Stad, zet de muurtekeningen van onder meer Kuifje, Nero en Lucky Luke sterk in de verf.

Maar toeristen kregen vooral met tags bekladde strips te zien. Schepen van stedelijke herwaardering Clémentine Barzin (MR) kondigde aan het probleem aan te pakken, maar moest daarvoor wachten op gunstige weersomstandigheden.

Momenteel worden de tags verwijderd, maar Brussel-Stad neemt ook preventieve maatregelen. "We gaan de strijd aan met de vandalen. Door een vernislaag op de muren aan te brengen, kunnen we de striptekeningen beschermen", zegt Barzin aan BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, stripmuren, Clémentine Barzin, graffiti , tags

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie