Gratis bloemzaad voor Elsenaren

Elsene wil meer groen in het straatbeeld. De gemeente stelt daarom zo'n 2.000 bloemzaadzakjes ter beschikking voor haar inwoners om de gevels van hun huizen op te fleuren. 

De inwoners van Elsene kunnen gratis een zakje van vijf gram bloemzaadjes aanvragen om de façade van hun huis van prachtige inheemse bloemen te voorzien. "We hebben gekozen voor inheemse bloemen omdat ze beter zijn aangepast aan het lokale klimaat en meer bijen aantrekken dan bloemen geïmporteerd uit het buitenland", klinkt het op het kabinet van Romain De Reusme (PS), die achter het project staat.

De gemeente heeft een totaal van 2.000 zakjes voorzien, wat goed is voor ongeveer 10.000 vierkante meter aan bloemen. Samen met de zakjes bloemzaad krijgen de inwoners ook richtlijnen van de gemeentelijke groendienst om de bloemen op een correcte manier te onderhouden. Zij zijn ook altijd beschikbaar voor de inwoners die bijkomende vragen hebben rond de verzorging van de bloemen. 

In de eerste week na de start van het project werden al zeventig zakjes aangevraagd. De actie is gebaseerd op een gelijkaardig initiatief uit Parijs.  

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?