Greenpeace voerde actie aan Amerikaanse ambassade

© Greenpeace via Twitter

Actievoerders van Greenpeace voerden donderdagochtend actie in de buurt van de Amerikaanse ambassade in Brussel, waar president Donald Trump de nacht heeft doorgebracht. Vijf actievoerders zaten vanaf half acht op een kraan, in een zijstraat van de Belliardstraat, en hebben daar een spandoek ontrold waarop 'Resist' staat. Rond twintig voor één kwamen ze weer naar beneden.

Twee van de actievoerders hingen ook in het ijle naast het spandoek. Met de actie wilden de milieu-activisten waarschuwen voor de opkomst van het populisme. "Steeds vaker raken politici verkozen die vervolgens beslissingen nemen die ingaan tegen de belangen van mens en planeet, en die de strijd tegen de klimaatopwarming op losse schroeven zetten", zei Joeri Thijs, woordvoerder van Greenpeace België.

Zoals bekend overweegt de Amerikaanse regering uit het klimaatverdrag van Parijs te stappen, terwijl de klimaatverandering net een bedreiging voor de globale veiligheid inhoudt. Klimaat, vrede en een gezonde samenleving zijn onlosmakelijk verbonden.

De Brusselse politie wachtte de activisten op aan de voet van de kraan. Hun identiteiten werden genoteerd maar ze werden niet opgepakt.

Woensdag nam Greenpeace ook deel aan een grote vredesmanifestatie in de straten van Brussel. "Het mag duidelijk zijn dat wij blijven opkomen voor een groene en vredevolle toekomst, en ons blijven verzetten tegen bewapening en militaire uitgaven", aldus nog Joeri Thijs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Winteropvang breidt capaciteit uit wegens vrieskou

samenleving 1518020455

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook