Greta Thunberg volgende week op bezoek bij Eurocommissarissen

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| De Zweedse Greta Thunberg, de eerste klimaatspijbelaar, op 21 februari in Brussel om deel te namen aan de zevende opeenvolgende mars van Youth for Climate

De voorzitster van de Europese Commissie Ursula von der Leyen heeft de jonge Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg uitgenodigd om het wekelijkse college van de Eurocommissarissen volgende week woensdag bij te wonen. Op de agenda staat de klimaatwet, die de Europese doelstelling om volledig klimaatneutraal te worden in 2050 in bindende tekst moet gieten.

Greta Thunberg wordt woensdagvoormiddag verwacht bij de Europese Commissie, waar ze de Eurocommissarissen zal ontmoeten en haar visie op het klimaat zal geven, bevestigde een woordvoerster van de Commissie vrijdag.

Het is niet de eerste keer dat Greta Thunberg haar visie op klimaat uiteen mag zetten in de EU. In de lente van vorig jaar gaf de Zweedse al een speech voor het Europees Parlement in Straatsburg. Thunberg, die bekend werd met haar wekelijkse spijbelacties voor het klimaat, sprak eerder ook al de wereldleiders op de VN-klimaatconferentie toe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?