21 februari 2019: 'Spijbelen voor het klimaat', een initiatief van Youth For Climate, voor de zevende donderdag op rij Kyra Gantois, Anuna De Wever en Greta Thunberg
© PhotoNews

Greta Thunberg komt op 6 maart in Brussel staken voor het klimaat

© belga-nl
22/02/2020

Greta Thunberg, boegbeeld van de klimaatjongeren, zakt op vrijdag 6 maart opnieuw af naar Brussel voor een European Climate Strike. Dat kondigt de Zweedse klimaatactiviste aan via het Instagramaccount van Anuna De Wever en Youth for Climate.

De nieuwe Europese klimaatmars zal op 6 maart om 14 uur starten aan het Centraal-Station. Thunberg zal samen met heel wat Europese vertegenwoordigers van de Fridays for Future aanwezig zijn. Via Instagram roept ze alle Belgen en klimaatspijbelaars op om samen te betogen voor het klimaat.


"We willen alle mensen in België op straat zien komen om samen met ons te staken", kondigt ze aan in een videoboodschap.
De klimaatstaking staat in het teken van de Green Deal van de Europese Unie, want die moet tonen dat Europa een voortrekkersrol neemt in de strijd voor het klimaat. De klimaatjongeren hopen dat de Europese leiders de Green Deal kunnen doen slagen door de nodige investeringen te treffen en te zorgen voor een eerlijk en sociaal klimaatbeleid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Milieu, klimaatjongeren

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie