Grote kraai duikt op aan Van Praetbrug

© Citydev.brussels
| Brussels Corvus Corone is een werk van de Brusselse artiest Sozyone Gonzalez (rechts).

Het Street Art-parcours in Brussel blijft maar uitbreiden. Vrijdag legde de Brusselse graffitikunstenaar en schilder Sozyone Gonzalez de laatste hand aan een nieuw muurschilderij aan de Van Praetbrug. Op een muur van 140 vierkante meter spoot hij een zwarte kraai.

Zij die de Van Praetbrug vanuit Laken oversteken, kunnen het nieuwste muurschilderij van het Street Art-parcours niet missen. Aan het begin van de Lambermontlaan heet een gigantische zwarte kraai je voortaan welkom in Schaarbeek. Al behoort de muur nog net tot het grondgebied van Brussel-Stad.

CityDev kocht het gebouw aan de voet van de brug op en gaf Brusselaar Sozyone de toestemming om de buitenmuur ervan onder handen te nemen. Het nieuwe fresco geeft kleur aan een toegangspoort die grossiert in banaliteit.

"Stedelijke kunst kan een efficiënt instrument zijn om een wijk te doen heropleven. Het is uiteindelijk ons doel dat de fresco's de culturele dynamiek van de stad in de verf zetten", aldus Benjamin Cadranel van CityDev.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?