| Ahmed Isnasni en Habiba El-Hajji werden op 7 mei 2002 vermoord in hun flat in de Vanderlindenstraat in Schaarbeek.

Habiba Ahmed Stichting wil racistische moord herdenken met straatnaam

JP
© BRUZZ
07/05/2021

De Habiba Ahmed Stichting (HAF) wil een straatnaam vernoemen naar het Marokkaanse echtpaar dat op 7 mei 2002 in Schaarbeek werd doodgeschoten uit racistische motieven.

Vandaag negentien jaar geleden werden Ahmed Isnasni en zijn echtgenote Habiba El Hajji in hun Schaarbeekse appartement doodgeschoten door een 79-jarige buurman van hun gebouw, een Vlaamse extreemrechtse sympathisant van het toenmalige Vlaams Blok.

In 2019 liet burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) weten alvast niet tegen een naamsverandering te zijn. Nu vraagt de stichting Habiba-Ahmed om de discussie om een straat naar de slachtoffers te vernoemen, opnieuw op gang te trekken.

Het proces heeft even stilgelegen vanwege de coronacrisis. “We hopen dat we de besprekingen te kunnen hervatten. De inwijding van een Habiba-Ahmed straat zou een sterk signaal zijn,” zegt dochter Kenza Isnasni. Ze wordt daarin gesteund door onder meer prinses Esmeralda van België, auteur-componist en schrijver Gaël Faye, en auteur en theaterregisseur Dorcy Rugamba.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni