Handelaars gooien uit protest vuilnis op straat in Laken

In de Maria-Christinastraat bevonden de vuilniszakken zich dinsdagochtend niet op het voetpad, maar op straat.

In de Maria-Christinastraat in Laken hebben handelaars vuilniszakken op straat gegooid, uit protest. "De vuilniszakken worden niet opgehaald, het stinkt hier in de straat."

Op beelden die La Dernière Heure ontvangen heeft van een buurtbewoner, is te zien dat de Maria-Christinastraat in Laken gevuld is met vuilniszakken, waardoor ook het verkeer een tijdlang niet door kon rijden. "De handelaars in de buurt hebben het vuilnis op straat gegooid, om hun ongenoegen te uiten over het feit dat het afval niet werd opgehaald", zegt politiewoordvoerster Ilse Van De Keere.

"Al zeker twee dagen wordt het afval niet opgehaald en liggen de zakken op het voetpad. Het stinkt hier in de straat", verklaart de uitbater van een optiekzaak in de straat. Intussen is het vuilnis opgeruimd. door Net Brussel. "De handelaars hebben daarbij geholpen", aldus de opticien.

Sinds vrijdag is er een vakbondsactie aan de gang bij Net Brussel. Daardoor is de afvalophaling verstoord in onder meer Anderlecht, Sint-Lambrechts-Woluwe, Etterbeek, Evere, Sint-Jans-Molenbeek, Schaarbeek en Sint-Pieters-Woluwe, en ook in de Bockstaelwijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?