Handlanger Dutroux woont in Brussel maar onder voorwaarden

© photonews
Updated: 03-12-2019 - 09:55

Michel Lelièvre, de handlanger van Marc Dutroux, heeft de gevangenis verlaten. Zowel La Capitale als Het Laatste Nieuws bericht dat de man zijn intrek heeft genomen in een daklozencentrum in de hoofdstad. Hij moet wel uit de buurt van verschillende straten en gemeenten blijven. Hetzelfde geldt voor verschillende metrostations op de lijnen 2 en 6.

In 2004 werd Michel Lelièvre (48) veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar. Hij was de handlanger van Marc Dutroux, en was betrokken bij de ontvoeringen van vier slachtoffers: An, Eefje, Sabine en Laetitia.

Eind september besliste de strafuitvoeringsrechtbank dat hij de rest van zijn straf buiten de gevangenis mocht uitzitten, onder verschillende voorwaarden. Zo moest hij onder meer binnen de zes maanden een woning vinden. Dat is intussen gebeurd, want Lelièvre verliet de gevangenis van Itter maandagochtend.

Volgens La Capitale en Het Laatste Nieuws heeft de handlanger van Dutroux zijn intrek genomen in een daklozencentrum in het Brussels Gewest, "om de anonimiteit van een grootstad op te zoeken." In het grootste deel van Wallonië is Lelièvre niet welkom.

Verboden terrein

Zo moet hij van de rechtbank wegblijven uit de provincies Henegouwen, Luik en Luxemburg. Ook Vlaams-Brabant en Limburg zijn verboden terrein, net als delen van Nederland en Duitsland. Dat heeft te maken met de voorwaarden die verbonden zijn aan zijn vervroegde vrijlating: hij mag geen contact hebben met slachtoffers of andere personen uit het dossier.

Ook zal hij ook binnen de gewestgrenzen bepaalde delen van de stad moeten vermijden. Naast de gemeentes Elsene en Sint-Gillis mag hij ook bepaalde delen van de Stad Brussel niet binnen. Daarnaast mag hij niet op metrolijnen 2 en 6 en moet hij uit de trein van Brussel naar Doornik blijven.

Vorige maand protesteerden zo'n 400 mensen tegen de vervroegde vrijlating van Lelièvre in een zwarte mars.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?