'Haven van Brussel controleert kanaalrelingen regelmatig'

© BRUZZ

De haven van Brussel laat in een persbericht weten dat de borstweringen, de relingen langs het kanaal, regelmatig gecontroleerd worden en indien nodig hersteld. Het is een antwoord op uitlatingen van Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux (PS), nadat er afgelopen weekend een kind in het kanaal viel. Het kind kon door voorbijgangers uit het water gered worden.

Na het incident vroeg burgemeester Moureaux in de pers om de relingen langs de waterweg in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te controleren. De haven van Brussel stelt dat het alle officiële vragen wil beantwoorden, maar het nog in afwachting is van die van de burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek.

De haven van Brussel verduidelijkt wel al dat alle borstweringen die beheerd worden door de haven van Brussel, regelmatig gecontroleerd en indien nodig hersteld worden. "De haven van Brussel heeft daarvoor een contract met een gespecialiseerd bedrijf dat zeer snelle interventies moet doen", klinkt het in een persbericht. Uit een eerste inspectie van de relingen op de plaats van het incident blijkt bovendien dat deze in goede staat zijn.

"Naar alle waarschijnlijkheid is het incident in kwestie dus niet te wijten aan een gebrekkige of beschadigde borstwering. We stellen ook geen enkele toename vast van dergelijke incidenten op het kanaal, die gelukkig zeer zeldzaam zijn", aldus de haven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?