Havenlaan even ontruimd na gaslek

© PhotoNews
| Site Thurn & Taxis aan het kanaal Brussel-Charleroi.

Op dinsdagochtend ontstond een gaslek op een werf in de Stapelhuisstraat, waardoor de aangrenzende Havenlaan net als een aantal omliggende gebouwen tijdelijk werden afgesloten. Intussen is alle gevaar geweken, meldt de politie van de Stad Brussel.

"Het gaslek ontstond in een middendruk gasleiding rond 7.20 uur", zegt woordvoerder voor de Brusselse brandweer Walter Derieuw aan BRUZZ. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, en stelden samen een veiligheidszone in. Een aantal gebouwen, waaronder het Herman Terirlinckgebouw van de Vlaamse overheid, werden ontruimd. De Havenlaan werd ook tijdelijk afgesloten voor verkeer.

Intussen is alle gevaar geweken, de spoeddienst van Sibelga was snel ter plaatse en kon de gastoevoer naar de getroffen leiding afsluiten. De netbeheerder is intussen gestart met het dichten van het lek. Rond 8.30 uur werd de veiligheidszone opnieuw opgeheven, de Havenlaan en omliggende gebouwen zijn opnieuw toegankelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?