Heist-op-den-Berg verwerpt tram naar Brussel

© De LIjn
Het schepencollege van Heist-op-den-Berg ziet de plannen van De Lijn om de gemeente via een tram met Brussel te verbinden niet zitten. Te veel knelpunten op de vooropgestelde tracés, klinkt het.

Heist-op-den-Berg zou de eindhalte zijn van een van de vier nieuwe tramlijnen die De Lijn in Vlaams-Brabant plant. Een van de lijnen moet Heist via Haacht en Zaventem met Brussel verbinden.

De plannen, met een aantal vooropgestelde routes, liggen momenteel ter inzage in de betrokken gemeentehuizen. De gemeente Heist-op-den-Berg ziet echter een pak problemen. "Geen enkel tracé kan verantwoord uitgevoerd worden", besluit de gemeente na een studie.

Het gemeentebestuur verwondert er zich ook over dat de bestaande spoorinfrastructuur niet als alternatief werd bestudeerd. "Met de huidige dienstregeling van de NMBS is men op één uur in het centrum van Brussel. Met de zogenaamde sneltram zou dat nog altijd minstens 76 minuten vragen".

Volgens de gemeente zouden beperkte aanpassingen aan de spoorinfrastructuur bovendien voor een nog snellere verbinding kunnen zorgen, terwijl er dan geen bijkomende inname van open landbouw- en groengebieden zou nodig zijn en geen onteigeningen.

De gemeente zal een bezwaarschrift indienen tegen het project.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?